SC AERO SCOROGET S.R.L. Timișoara are o experiență în activitatea de zbor în misiuni aviochimice de șaisprezece ani, prestând servicii în acest timp pe raza județelor Timiș, Arad, Hunedoara, Bihor si Satu Mare cu rezultate foarte bune, fiind apreciată de toți colaboratorii pentru profesionalism, eficiență, corectitudine și promptitudine.

     Cu instalatia ULV am colaborat în ultimii 5 ani cu SC POLARIS M HOLDING SRL Constanța - punct de lucru Arad, la dezinsecția aeriană a  municipiului Arad, cu D. D. CHIM SRL Deva la dezinsectia aeriana a municipiilor Deva si Hunedoara, cu Direcția Silvică Arad, cu primăriile localităților Semlac, Pecica, Zădăreni din județul Arad, cu Primăria Municipiului Carei și cu primăriile localităților Sanislau, Piscolt, Berveni, Foeni, Capleni, Camin din județul Satu Mare, cu rezultate foarte bune.

     Cele două instalații cu volum ultra redus (ULV) sunt echipate fiecare cu șase atomizoare cu funcționare și reglaj independent, putând fi reglată doza la unitatea de suprafață între 0,5-20 litri/hectar, mărimea particulelor de emulsie între 150-600 microni, aceasta putând fi reglată din unghiul de înclinare a palelor atomizorului și prin viteza avionului, iar în partea de evacuare a particulelor este prevazut cu un difuzor cu diafragme pentru realizarea efectului de ceață, conform fișei tehnologice a substanței folosite.

    Avioanele societății noastre sunt dotate cu sisteme GPS pentru tratarea progresivă și corectă a suprafețelor, respectând lățimea benzii de dispersie a soluției lestate din avion, evitându-se astfel suprapunerea benzilor sau rămânerea unor suprafețe netratate. În funcție de înălțimea de zbor deasupra obstacolelor (clădiri, pomi) și viteza vântului, banda de zbor poate ajunge la 80 metri sau mai mult.

     Alimentarea avionului pentru misiunea aviochimică se face din două recipiente: unul care conține apa curată, iar celălalt substanța chimică utilizata la dezinsecție. Presiunea creată de motopompa care alimentează avionul cu apă curată, prin intermediul unei cuple speciale prevazută cu ajutaj, absoarbe substanța chimică și o combină într-un mod omogen, iar instalația avionului barbotează emulsia în timpul zborului pentru a rămane omogenă tot timpul. Modul de preparare a emulsiei (apa - substanța chimica folosită) și modul de lestare din avion respectă fișa tehnologică impusă de producător și caietul de sarcini.

      Aeronavele Aeroscoroget sunt dotate cu capacități avansate de pulverizare pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce impactul asupra mediului. Un avion utilitar poate acoperi într-o oră suprafețe mai largi decât echivalentul echipamentelor terestre într-o zi. Acest lucru se traduce prin economie de combustibil, reducerea poluării și se evită tasarea solului, inerentă în cazul tratamentelor terestre.